Descobrint els barris: L’Eixample Morató

L’Eixample Morató, que pren el nom de la nissaga d’arquitectes i mestres d’obres vigatans que el van dissenyar entre finals del segle XVII i principis del XVIII, va ser el primer barri de Vic “traçat a cordill”.
Més enllà de l’arquitectura i de l’urbanisme característics del barri, part de la visita redescobreix alguns dels seus comerços i oficis singulars: Via Làctia, el taller d’afinació de formatges del suís Sébastien Roueche, Josep Masoliver, segona generació d’aquesta tapisseria establerta al mateix carrer de la Fusina des de 1950 i l’empresa de llonganisses Casa Riera Ordeix, un negoci a mans de la sisena generació.

Seguirem, per l’antic claustre, testimoni mut dels 250 anys d’història de la Casa de la Misericòrdia. Acabarem la visita a dues esglésies que atresoren un notable valor artístic, però alhora molt poc conegudes pels mateixos vigatans. Les Josefines de la Caritat, obra de l’arquitecte vigatà Josep Maria Pericas, i la de l’Escorial, obre de l’arquitecte Antoni Serrallach, decorada amb pintures de Joan Llimona.

Preu 7 €*

* Preu per persona. Grup mínim de 12 o més persones. Menys de 12 persones a consultar preu.

Horari: De dilluns a diumenge hores convingudes
Durada: 2h
Mínim persones: 1
Nens: gratuït fins als 12 anys
Lloc de trobada: Plaça de Santa Clara.
Visites de pagament: El preu no inclou els tiquets d’entrada a possibles llocs de pagament.

Contacta’ns

Hola! Si necessiteu més informació, voleu sol·licitar un pressupost a mida o reservar qualsevol del les nostres visites, truqueu o envieu-nos un missatge.